Τα κυβερνητικά αυτογκόλ δεν άργησαν ούτε μια μέρα

Date:

Υποτίθεται ότι ο ανασχηματισμός θα έδινε στην κυβέρνηση νέα επικοινωνιακή ορμή. Με τόσους υπουργούς εκπαιδευμένους στις τηλεοπτικές μάχες και στο λαϊκισμό, υπήρχε η αίσθηση στα επιτελεία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση θα περάσει στην αντεπίθεση και θα αφήσει πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε αντιμνημονιακή ρητορεία όσο και σε παροχολογία. Αλλά τα πράγματα πήγαν στραβά.
Η μπουνιά που έριξε ο άνδρας των ΜΑΤ σε μία απολυμένη καθαρίστρια καταγράφτηκε σε βίντεο το οποίο κάνει το γύρο του κόσμου. Ο δράστης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ΕΔΕ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη δήλωσε στον Σκάι ότι φυσικά δεν είναι ευτυχής για το επεισόδιο αλλά θύμισε ότι έχουν γίνει χιλιάδες διαδηλώσεις τα τελευταία χρόνια που δεν χαρακτηρίζονται από τέτοια περιστατικά. Παρά την απάθεια του Μεγάρου Μαξίμου και της Χ. Τρικούπη, ο διεθνής διασυρμός είναι φοβερός και ο αποτροπιασμός όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτονόητος.

Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του ανασχηματισμού, έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ χθες έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να «καθαρίσουν» τις καθαρίστριες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που αναστέλλει την απόφαση του πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψή τους. Το αποτέλεσμα εξέθεσε την κυβέρνηση και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ που αυτοδιαφημίζεται ως «προοδευτικός πόλος» αλλά δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει. Τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να συναντηθεί με αντιπροσωπεία καθαριστριών ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις αυταρχισμού.

Την υπόθεση πήρε πάνω του – σαν να μην πέρασε μια μέρα… – ο Άδωνις Γεωργιάδης. Παρά την αποπομπή του από την κυβέρνηση και παρά την αρχική του άρνηση να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ενέδωσε τελικά στην δημόσια κολακεία του πρωθυπουργού, που τον εγκωμίασε δημοσίως, και πήρε το ρόλο του Μάκη Βορίδη, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο υπουργείο Υγείας. Έκανε, λοιπόν, την πρώτη του εμφάνιση ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι όπου πριν από τον ανασχηματισμό εμφανιζόταν το πρωί σχεδόν καθημερινά. Και όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συνέχισε να κάνει αφού οι υπηρεσίες του στην επικοινωνία θεωρούνται ανεκτίμητες από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Γεωργιάδης, λοιπόν,  αναφερόμενος στο θέμα των καθαριστριών είπε το εξής: «Η κριτική που ασκώ στην κυβέρνηση είναι ότι δεν έχει βγει κάποιος να εξηγήσει αυτή την απόφαση». Θύμισε ότι ο ίδιος πέτυχε 10.000 διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΠΥ αλλά υπερασπίστηκε και εξήγησε αυτή την πολιτική, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το κρίσιμο για τον κόσμο. Βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης δεν εξήγησε γιατί αφού τα πήγε τόσο καλά στο υπουργείο του βρέθηκε εκτός κυβέρνησης. Όμως, υπερασπίστηκε την επιλογή του Γ. Δαραβίγκα για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ, που ανακλήθηκε με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Έχετε την καλοσύνη να διαβάσετε το βιογραφικό του κ. Δαραβίγκα;» πρότεινε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι δεν τον διάλεξε επειδή είναι πανελίστας του Χίου αλλά επειδή έχει πορεία ως πρόεδρος φορέα κατά των ναρκωτικών. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά ειπώθηκαν στα σοβαρά και όχι για να δημιουργηθεί ευθυμία.

Σοβαρή, εξάλλου, είναι η διαφωνία κορυφής μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας για τις απολύσεις στα ΑΕΙ. Αλλά δεν είναι σοβαρή η λύση που βρέθηκε, η παράταση μιας εβδομάδας προκειμένου να ενημερωθεί ο Λοβέρδος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη.

Έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου και παρόλα αυτά δεν βρέθηκε η χρυσή τομή αφού οι δύο φιλόδοξοι υπουργοί, βουλευτές Β Αθήνας και οι δύο, παίζουν τα ρέστα τους για την τόνωση του πολιτικού προφίλ τους. Ο Μητσοτάκης προβάλλεται ως αποφασισμένος μεταρρυθμιστής σε μια κυβέρνηση όπου πλειοψηφούν οι αντιμεταρρυθμιστικές και ο Λοβέρδος δίνει τη μάχη υπέρ των εργαζομένων θυμίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2014. Η πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση δεν έχει εκτονωθεί παρά την παρέμβαση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αυτό είναι ενδεικτικό για τη συνέχεια. Ειδικά, όταν η συνέχεια προβλέπει δυναμικό μπάσιμο από τον Αργύρη Ντινόπουλο που έχει να χειριστεί το θέμα της κινητικότητας και της απογραφής εργαζομένων στους ΟΤΑ.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...