Τον κόμβο Ατσιποπούλου απέκλεισαν Ρεθυμνιώτες αγροτοκτηνοτρόφοι

Date:

   Το δικό τους ηχηρό “ΟΧΙ” στα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για τη φορολόγηση των αγροτών -που, όπως είπαν, βάζει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα- έδωσαν χθες οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου που κορυφώθηκε αργά το μεσημέρι.
  Οι ρεθυμνιώτες παραγωγοί απέκλεισαν συμβολικά για ένα τέταρτο τον κόμβο Ατσιποπούλου, ενώ έριξαν και γάλα στην είσοδο της αντιπεριφέρειας και εν συνεχεία ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα προκειμένου να συμμετέχουν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.
Πιο αναλυτικά, με το συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου Ατσιποπούλου κορυφήθηκε αργά το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για τη φορολογία των αγροτών.
Νωρίτερα, εκατοντάδες παραγωγοί κατέκλυσαν με τα αυτοκίνητά τους την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου που στεγάζονται τα γραφεία της περιφερειακής ενότητας, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δραματική συρρίκνωση του κλάδου τους και κατ’ επέκταση του πρωτογενή τομέα, έριξαν ένα δοχείο γάλα στην είσοδο της αντιπεριφέρειας.
Αντιπροσωπεία του κλάδου επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειακό σύμβουλο, Μανόλη Χνάρη, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους τάχθηκαν δήμαρχοι του νομού που -όπως είπαν- στηρίζουν τον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι παραγωγοί και του Ρεθύμνου που αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, είπαν το δικό τους ηχηρό “ΟΧΙ” στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ, ενώ μεταξύ άλλων ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επιπλέον, αξιώνουν να μειωθεί και το κόστος παραγωγής και να ενισχυθεί η κτηνοτροφία, ενώ όπως είπαν η δυσαρέσκεια που αισθάνονται σήμερα, θα κορυφωθεί την ώρα της κάλπης τον ερχόμενο Μάιο.
Το αγωνιστικό ραντεβού των αγροτοκτηνοτρόφων ανανεώθηκε για σήμερα το πρωί προκειμένου και οι ρεθυμνιώτες παραγωγοί να συμμετάσχουν στο μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr        

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...