Τουλάχιστον 22 νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

Date:

Στους 22 έφτασαν οι νεκροί μετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα τους και τέσσερα παιδιά, από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε χθες το πρωί 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ωστόσο πολλοί εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς στο σκάφος σύμφωνα με τις πληροφορίες επέβαιναν συνολικά 65 μετανάστες. Από πρωί έχουν διασωθεί 36 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος το οποίο νοσηλεύεται σε μονάδα εντατική θεραπείας. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές της Σάμου που μίλησαν στο Tvxs.gr πρόκειται για ένα αγοράκι 2 ετών το οποίο νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια διακομίστηκε στην Αθήνα στο Αγία Σοφία.

Οι 36 διασωθέντες, οι περισσότεροι από τη Σομαλία, μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο της Σάμου και σύμφωνα με τις ιατρικές πηγές μέχρι το μεσημέρι εκτός από το βρέφος κανείς άλλος δεν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σημειώνεται πως το βρέφος, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο Tvxs.gr, δεν έχει αναζητήσει κανείς από τους διασωθέντες μετανάστες και ενδέχεται οι γονείς του να είναι μεταξύ των θυμάτων.

Το σκάφος, τοπικά μέσα κάνουν λόγο για σκάφος 12μέτρων, στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες αναποδογύρισε περίπου 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.
Το σκάφος είχε τέσσερις κυβερνητες, ενώ ακολουθούσε δεμένη και μία μικρή λέμβος, στην οποία επίσης επέβαιναν μετανάστες. Η λέμβος έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο Βαθύ, ενώ το σκάφος, με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών, θα φτάσει στο ίδιο λιμάνι.

Οι έρευνες του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται, ενώ εκτιμάται πως πολλοί έχουν. Στην περιοχή βρίσκονται δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 4 το πρωί-  ένα φορτηγό πλοίο, τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρεί και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Τραγική εικόνα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου.

Νωρίτερα στην περιοχή είχε φτάσει και το κρουαζιερόπλοιο «ΑΔΑΜΟΡΑ», το οποίο αποδεσμεύτηκε, ενώ το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα αντικαταστάθηκε με ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...