Το ζήτημα της μειωμένης εισπραξιμότητας εσόδων στο δήμο έθεσε ο Τάσος Βάμβουκας

Date:

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από συμβούλους, επισκέφτηκε χθες το παράρτημα του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του παραρτήματος κ. Μιχάλη Ταταράκη και καθηγητές, όπου συζήτησαν θέματα του ΤΕΙ καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ δήμου Χανίων και ΤΕΙ αναφερόμενοι ιδιαίτερα σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη του ΤΕΙ για εξασφάλιση φοιτητικής στέγης και η δυνατότητα που δίνει η χρησιμοποίηση των κτισμάτων του πρώην ψυχιατρείου το οποίο δυστυχώς έχει πάρει τον δρόμο της εκποίησης. Αναφέρθηκε επίσης παλαιότερη πρόταση του ΤΕΙ για την χρήση των κτισμάτων του ψυχιατρείου για την κάλυψη και εκπαιδευτικών αναγκών του ΤΕΙ, ενώ τονίστηκε εκτός άλλων η μεγάλη σημασία που έχει η δραστηριότητα του ΤΕΙ για την τοπική οικονομία.

Στην συνέχεια ο κ. Βάμβουκας επισκέφθηκε τον απερχόμενο δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη με την παρουσία του αντιδημάρχου κ. Ξυνίδη, του γ.γ. του δήμου κ. Κουρή και του διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας, με τους οποίους σε πνεύμα καλής συνεργασίας συζήτησαν τρέχοντα και επείγοντα θέματα του Δήμου.

Ο κ. Βάμβουκας έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα της σημαντικά μειωμένης εισπραξιμότητας εσόδων που εμφανίζει ο Δήμος Χανίων το πρώτο πεντάμηνο και πρότεινε τρόπους βελτίωσης, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να τεθεί ο δήμος Χανίων υπό επιτήρηση με ότι αρνητικό αυτό σημαίνει για το δήμο και τους δημότες των Χανίων.

Έθεσε επίσης το ζήτημα της επαναξιολόγησης των προτεραιοτήτων και της σκοπιμότητας τεχνικών έργων που δεν έχουν νομική δέσμευση, λαμβάνοντας υπ όψιν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος την συγκεκριμένη περίοδο.

Η συνεργασία με τον κ. δήμαρχο και τους συνεργάτες του συμφωνήθηκε να συνεχιστεί και την επομένη ημέρα.

Στην συνέχεια ο κ. Βάμβουκας με τους συνεργάτες του στα πλαίσια της ενημέρωσής τους από όλες τις υπηρεσίες του δήμου, επισκέφτηκαν το γραφείο προγραμματισμού του Δήμου Χανίων και συζήτησαν με την προϊσταμένη κ. Σεβαστή Πολυχρονάκη και το προσωπικό της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...