Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων για τα τεκταινόμενα με τους καταστηματάρχες στο Δ.Σ. στις 4 Απριλίου: “Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να αγωνιστούν για τις αξιώσεις των αφεντικών τους”

Date:

Θέση για τα τεκταινόμενα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων στις 4 Απριλίου, με τους καταστηματάρχες για το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων πήρε το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καταγγέλοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επικρατούν και καλόντας τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται για τις αξιώσεις των αφεντικών τους.

Γράφουν σχετικά:

Συνάδελφοι.

Την 4-4-2016 συζητήθηκε το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων του μνημείου του λιμανιού στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Οι καταστηματάρχες προκειμένου να φρουρήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα στο χώρο έβαλαν ως δικαιολογία ότι θα απολυθούν συνάδελφοι που εργάζονται στο λιμάνι εάν μειωθούν τα τραπεζοκαθίσματα με την νέα μελέτη του κτηματολογίου.

Διαχρονικά στο χώρο του λιμανιού αλλά και στον υπόλοιπο νομό οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας άλλοι με μισά ένσημα ή και καθόλου. Μας έχει γνωστοποιηθεί ότι σε συγκεκριμένα καταστήματα μέχρι και τα τιπς κρατιούνται από το αφεντικό, πράγμα που διώκεται ποινικά.

Πρέπει να γίνει καθαρό από τους συναδέλφους ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον να αγωνιστούν για τις αξιώσεις των αφεντικών τους, καθώς δεν τους δόθηκε ποτέ κομμάτι από τα υπερκέρδη που βγάζουν από την πλάτη τους, παρά ένα πολύ μικρο ποσοστό το οποίο είναι ψίχουλα μπροστά στο κέρδος που αυτοί παράγουν.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον επισιτισμό πρέπει να επικεντρωθεί στην δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας οτι το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων θα σταθεί δίπλα στον κάθε εργαζόμενο, που με πρόσχημα τις μειώσεις των τραπεζοκαθισμάτων ή οποιοδήποτε άλλο πρόσχημα σκαρφιστεί οποιοσδήποτε μεγαλοιδιοκτήτης, σε ενδεχόμενη απόλυση ή εργοδοτική αυθαιρεσία εις βάρος του και καλούμε να οργανωθούν στο σωματείο μας για να παλέψουμε για δουλειά με δικαιώματα, πλήρη απασχόληση.

Να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους και να οργανώσουν την δράση τους μαζί μας . Να απευθυνθούν στο Σωματείο μας για κάθε λογής αυθαιρεσία εις βάρος τους ώστε να έχουμε μάτια κ αυτιά σε κάθε χώρο δουλειάς, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Η λύση βρίσκεται στην οργανωμένη δράση.

Κανείς μόνος του.

Δυνάμωσε το Σωματείο σου.

Δυνάμωσε την δράση σου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...