Το όμορφο και ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου βρέθηκε για μια ακόμα φορά σε κίνδυνο

Date:

Γράφει η Στέλλα Αλφιέρη

Επικεφαλής της Πανσελινιώτικης Συνεργασίας

Γνωρίζουνε όλοι ότι καιροφυλαχτούν οι εχθροί του φαραγγιού για να το αφανίσουν Εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να εφαρμόσουν τα σκοτεινά σχέδια τους. Δηλαδή την διατήρηση της λατομικής ζώνης και ολοσχερή καταστροφή του ιστορικού αυτού τόπου.Η Φωτιά που ξέσπασε στον άγιο Ειρηναίο το έβαλε σε σοβαρό κίνδυνο. Οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο φαράγγι είναι τεράστιες και για την δημοτική αρχή αλλά και για το υπουργείο πολιτισμού.

Η Δημοτική Αρχή το έχει απαξιώσει εντελώς και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεχαστεί αυτή η όμορφη περιοχή . Μέχρι σήμερα κανένα μέτρο προστασίας κανένας καθαρισμός καμιά μελέτη δεν έγινε για την αποκατάσταση και την προβολή του φαραγγιού  Είναι υποχρεωμένη η δημοτική αρχή να κάνει αγώνα για την διατήρηση και προβολή του τουριστικού αυτού τόπου Θα ωφεληθεί όλο το Σέλινο πρέπει να περάσει στα τουριστικά προγράμματα και στις τοπικές εκδρομές .

Πολλές φορές έχουμε γράψει και πει ότι στο Σέλινο υπάρχουν περιοχές μοναδικές αλλά χρειάζονται  μια μικρή φροντίδα από την δημοτική αρχή για να  αναδειχθούν και να προστατευτούν ακόμα και τώρα σε εποχή κρίσης.

Θέλουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την πυροσβεστική το κλιμάκιο της Καντάνου που με αυτοθυσία έσωσαν από την ολοκληρωτική καταστροφή το φαράγγι.

Η κυβέρνηση της τρόικας συζητούσε να καταργηθεί το κλιμάκιο στην Κάντανο αν αυτές οι σκέψεις υλοποιηθούν να γνωρίζουν ότι τελικά θα κάψουν για μια ακόμα φορά το Σέλινο με ευθύνη δική τους. Πρέπει με κάθε θυσία να διατηρηθούν τα κλιμάκια στο Δήμο Καντάνου Σελίνου. Μπορούμε να φανταστούμε όλοι τι καταστροφή θα γινόταν αν είχε κλείσει το κλιμάκιο της Καντάνου. Θα θρηνούσαμε ακόμα ένα τόπο εξαιρετικής ομορφιάς και ιστορίας. Ευτυχώς οι πυροσβέστες μας πρόλαβαν

Καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει μέτρα προστασίας σε συνεργασία με το Δασαρχείο και το υπουργείο πολιτισμού. Η μελλοντική καταστροφή τους θα τους βαρύνει απόλυτα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...