Το Russia Today για την κινητοποίηση της Κυριακής στη Βάση της Σούδας: “Κάψανε τις σημαίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.” | Βίντεο

Date:

Μεγάλη δημοσιότητα πήρε η κινητοποίηση της Κυριακής στη Βάση της Σούδας μέσω της προβολής του από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Russia Today.

Το RT σε σχετική είδηση αναφέρει ότι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τη νατοϊκή βάση στον κόλπο της Σούδας στο νησί της Κρήτης απαιτώντας την έξοδο από την ιμπεριαλιστική συμμαχία που πλήττει την κυριαρχία της χώρας.

Όπως αναφέρει το Russia Today η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη ενώ οι διαδηλωτές μαζί με τον βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Μανόλη Συντυχάκη έκαψαν τις σημαίες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ μπροστά στις κάμερες.

Φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ το πλήθος παρέδωσε ψήφισμα με απαιτήσεις στο διοικητή της 115 Π.Μ. Ιωάννη Γερόλυμο.

“Είμαστε εδώ και καλούμε τους πολίτες να αγωνιστούν για να κλείσουν τις ξένες βάσεις. Η χώρα δε πρέπει να εμπλακεί σε επιχείρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”, είπε η Ιωάννα Κούρπα, εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

Τον Φεβρουάριο ένας στόλος με 7 πλοία κλήθηκε στο Αιγαίο για να πραγματοποιεί περιπολίες αναφορικά με τις προσφυγικές ροές. Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη νατοϊκή επιχείρηση αποτελεί “θανάσιμο κίνδυνο” που απειλεί την κυριαρχία της χώρας. Κατηγορούν την κυβέρνηση και την Ε.Ε. ότι χρησιμοποιώντας την προσφυγική κρίση προωθούν τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες τους και ξεκινούν επεμβάσεις σε χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη.

Επιπλέον, οι ακτιβιστές επιχειρηματολογούν ότι οι βάσεις χρησιμοποιούνται ανταγωνιστικά προς τη Ρωσία ενώ προωθούν την επιθετικότητα της Τουρκίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δείτε το βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=sZ3O01a1RDA”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...