Τσίπρας στο Ρέθυμνο: Προτεραιότητά μας το χρέος στην κοινωνία, όχι στους δανειστές

Date:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χθες Τρίτη, πραγματοποίησε περιοδεία στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί το νομό Λασιθίου.

Το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ρεθύμνου και ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το μοναδικό κέντρο υγείας του Νομού.

Μιλώντας στο προσωπικό του νοσοκομείου, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το πρωθυπουργό “να έρθει εδώ, να δει το πραγματικό πλεόνασμα υγειονομικής φτώχειας, αυτό που δημιούργησαν οι οικονομικοί δολοφόνοι με την εφαρμογή του πρωτοφανούς αυτού προγράμματος. Τέτοιου είδους πλεονάσματα να τα χαίρονται γιατί είναι πλεονάσματα απελπισίας”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι “σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές, αλλά ψηφίζουμε για τις ίδιες μας τις ζωές”, συμπληρώνοντας πως “δεν μας αξίζει να ζούμε αυτή τη ζωή”. Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως “προτεραιότητά μας είναι το χρέος προς την κοινωνία και όχι το χρέος απέναντι στους δανειστές”.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το χωριό Σπήλι, όπου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση, προειδοποίησε ότι “όσοι έχουν αδικήσει αυτόν τον τόπο θα έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα πληρώσουν”. Αυτό το είπε με αφορμή το “μεθοδευμένο ξεπούλημα των συστημικών τραπεζών στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “φρόντισε να αμνηστεύσει αυτούς που υπέγραψαν το οικονομικό έγκλημα”.

Μιλώντας στους κατοίκους της περιοχής, τους ζήτησε να στηρίξουν “όλα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το δίλημμα δεν είναι Σαμαράς ή Τσίπρας, το πραγματικό δίλημμα είναι με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα, με τα μνημόνια ή με την αξιοπρέπεια”.

Ακολούθως, περίπου στις 5 το απόγευμα βρέθηκε στα γραφεία της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την τοπική αυτοδιοίκηση: Πρώτα ο άνθρωπος», με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Σαρρή, με τον οποίο συνομίλησε και για τον οποίο είπε ότι θα αποτελέσει τον αυριανό δήμαρχο Χανίων ενώ στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγοράς.

Σήμερα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στο νομό Λασιθίου. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο νομό Λασιθίου σήμερα έχει ως εξής:

– 10 το πρωί: Η περιοδεία του θα αρχίσει από τη Νεάπολη, όπου θα συνομιλήσει με κατοίκους στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Επάνω Μεραμπέλου.

– 11:00: Θα επισκεφτεί τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο της «Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης» και θα χαιρετίσει την εκδήλωση.

– 13:00: Η περιοδεία θα συνεχιστεί στη Σητεία με επίσκεψη στο νοσοκομείο της πόλης και συνάντηση με φορείς της πόλης και της περιοχής.

– 18:00: Επίσκεψη στο Μακρύ Γιαλό.

-20:00: Κεντρική ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, στην Ιεράπετρα.

Πηγή: left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...