Υπο-νοούμενα

Date:

ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ

Πού είναι η διαφορά τους έστω η ουσιώδης σ’ αυτά που κάνουν στις πολιτικές που εφαρμόζουν. Όχι στα λόγια, γιατί στα λόγια «Ο Μανόλης κάνει ανώγεια και κατώγεια». Μαζί τα αποφάσισαν μαζί τα ψήφισαν και δέσμευσαν τη χώρα στον «αιώνα τον άπαντα».

Πού είναι οι διαφορές τους;

Μόνο στα λόγια…

ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής (Ποτάμι), ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ διαφωνούν. Η πλεύση είναι κοινή και για αυτούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Για την Ένωση Κεντρώων δεν μιλάμε γιατί εντός ολίγου μάλλον θα αφομοιωθεί.

Μου αρέσει πάντως που για να μας αλυσοδέσουν πιο σφιχτά μιλούν και για εθνκή συνενόηση.

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΡΙΖΟΥΝ

Στην αντίπερα όχθη την μνημονιακή υπάρχουν τα πατριωτικά αριστερά προοδευτικά κόμματα και κινήματα ΚΚΕ, ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένα σωρό προσωποπαγή.

Υπάρχουν και τα δεξιότερα της ΝΔ κόμματα «Χρυσή Αυγή» και «ΛΑΟΣ».

Απέναντι στους δύο μεγάλους κινδύνους: 1) Η χώρα να συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πορεία της έως την πλήρη και οριστική καταστροφή της και 2) Της φασιστικής διολίσθησης της, υπάρχει λύση

Είναι η λύση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗς ΚΑΙ κοινού ΑΓΩΝΑ όλων των πατριωτικών αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.

Η δημιουργία ενός πόλου ισχυρού με συλλογική ηγεσία και πλέριες δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια που θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που θα οδηγήσουν τελικά τη χώρα στην αποδέσμευση της και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

ΠΕΡΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝΤΩΝ

Μου έλεγε προχθές ένας φίλος αγνός, έντιμος και συνεπής αγωνιστής «δουλέψατε ορισμένοι για να κάνουν περιουσίες άλλοι». Έτσι είναι, του λέω, αλλά ξέρεις κάτι συγκεκριμένο; Ντα δεν ξέρεις, μου λέει, τα ξενοδοχεία που έχουν κάνει ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτος του ΠΑΣΟΚ στην Παλαιόχωρα;

Έμεινα… γιατί το όνομα που μου έλεγε και το «σόι» αυτό παίζει ακόμα στο ΠΑΣΟΚ που μετονομάστηκε σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και ξανά μετονομάστηκε σε Κίνημα Αλλαγής και είναι και στα μέσα και τα έξω και έχει και θρασύτητα 800 καρδιναλίων.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί ούτε τις ανακοινώσεις τους στέλνουν στα Μέσα Ενημέρωσής μας. Γιατί την ώρα που εμείς φτάσαμε στο σημείο να τρέχουμε και να ξεπουλάμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε, αυτοί θησαύριζαν και έχουν τώρα και το θράσος να… μας ξανασώσουν!

Άξιος να είναι ο μισθός τους…

ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ

Τότε λοιπόν που τρέχαμε μας φόρτωσαν ορισμένα «φυντάνια»… που ποτίσαμε, σκαλίσαμε, λιπάναμε και έκαναν κλώνους και κλαδιά. Τα ταΐσαμε από το υστέρημά μας και τους εξασφαλίσαμε και τα γεράματά τους, αφού τροφοδοτήσαμε και τις σπουδές των νέων «φυντανιών» τους.

Στην προσπάθειά μας να μην μας μαραθούν, καημοί τους, μείναμε εμείς ρέστοι και ταπί.

Και έχουν το θράσος σήμερα αυτά τα «φυντάνια».. να πέφτουν πάνω μας ως ύαινες. Η μετάλλαξη του ευεργετηθέντος για να επαληθευθεί πλήρως το ρητό. «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός…».

ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Η ασυμβίβαστη στάση μας και η ανυποχώρητη γραμμή μας στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου, είχε πολύ οδυνηρές συνέπειες για την πάρτη μας.

Ένα ολόκληρο σπίτι, το πατρικό του διευθυντή και εκδότη μας, το έφαγαν από 11,5 εκατ. δρχαμές που άξιζε στα 4,5 εκατ. ενώ είχε συμφωνηθεί 6,5 εκατ.

Με σκληρό και απάνθρωπο εκβιασμό η αμοιβή έπεσε στα 4,5 εκατ, ενώ παράλληλα με τους εκβιασμούς του εργολάβου αγοραστή η τότε Εμπορική Τράπεζα με δικηγόρο τον Γιώργο Φωτεινάκη, είχε δώσει πλειστηριασμούς σε τοπική εφημερίδα για δημοσίευση. Το παιχνίδι ήταν καλά στημένο και πήραν μέρος στελέχη του βαθέως τοπικού ΠΑΣΟΚ (όλοι αυτοί για τους οποίους τρέχαμε για χρόνια).

Για παράδειγμα, τοπικός βουλευτής είχε το θράσος να μας προτρέψει για την πώληση της πατρικής οικίας μας με την φράση «Πούλησε το σπίτι και εδώ είμαι εγώ». Το σπίτι πουλήθηκε αλλά από τότε μέχρι σήμερα ούτε «γεια» από τον κύριο αυτόν που ακόμα δεν φιλοτιμείται να ζητήσει ένα συγγνώμη και εξακολουθεί να το παίζει αγωνιστής.

Τότε έγιναν διαγραφές και ειδικές συνεδριάσεις για την εκπαραθύρωσή μας και την οριστική οικονομική και ηθική συντριβή μας.

Τόσο πολύ εφοβούντο την παρουσία μας που μας κατηγόρησαν και για πολυθεσία για να αποδειχτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τη Δικαιοσύνη ότι ούτε μονοθεσίτες δεν είμαστε.

Μεθοδεύσεις και συνωμοτικές συζητήσεις του τοπικού πολιτικού και εν γένει κατεστημένου με το στάτους κβο της τοπικής δημοσιγραφικοκοινωνικής ιντριγκας.

Κι όμως, παρά τις προσπάθειες τους που συνεχίστηκαν αυτοί μεταλλάχτηκαν και εμείς παραμείναμε στο ίδιο μετερίζι που αυτοί στην πορεία εγκατέλειψαν.

Είμαστε εδώ, ακμαίοι και δυνατοί.

Παρά ταύτα «κουφάλες δεν ξοφλήσαμε…»

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΠΑΛΙ

Γιατί πρέπει να συνειδητοποιούμε πως τα λαμόγια στο μυαλό και στην ψυχή έφτασαν τα πράγματα ως εδώ.

Κυνηγώντας μέχρις εσχάτων και λασπολογώντας όσους φυλούσαν Θερμοπύλες.

Έτσι και παράλληλα κατατρώγοντας από μέσα το οχυρό της Νέας Ελλάδας την κατέστρεψαν.

Έτσι έπρεπε να γίνει για να έλθει ο κ. Σημίτης να τα ισοπεδώσει όλα.

Να παραχαραχθεί η ιστορία, να κτυπηθούν οι αξίες, να γίνομε ένα με τους σημερινούς δυνάστες. «Αφού δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα αυτός ο άνθρωπος ο Ανδρέας κανείς δεν μπορεί να αντιστρέψει την πορεία». Αυτά μου είπε ένας πρώην αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων στη διάρκεια ενός γάμου τη Δευτέρα το βράδυ στο «Πορτοκάλι».

«Αναζητείται ηγέτης, βλέπεις εσύ κανέναν;» με ρώτησε.

Για την ώρα όχι, του απάντησα, το πράγμα θα φανεί και από τις αξίες που θα επιλέξει να υπηρετήσει του είπα, αλλά και από τους συνεργάτες που θα τον περιστοιχίσουν γιατί ο μακαρίτης ο Ανδρέας βιάστηκε για την εξουσία και κόλλησε πολλές… «βδέλες»… και «πιρανχας» που μας ρούφηξαν ολονών το αίμα… και κατασπάραξαν και μας και την Ελλάδα μας.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Ζητιάνα χθες στην Αποκορώνου εύχετο «καλό μήνα» με το χέρι απλωμένο. Και η απάντηση: «καλός είναι ο μήνας, αλλά εγώ δεν είμαι καλά»…

ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΙΣΟΥ

Καλή του ώρα του τότε Νομάρχη Χανίων Μανόλη Παπουτσάκη και του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη που λειτούργησαν και εμπλούτισαν με αρχειακό υλικό το Μουσείο της επανάστασης του Θερίσου στο Θέρισο.

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Κύριε εισαγγελέα ο κόσμος και ο τόπος βοά από το τεράστιο τοπικό σκάνδαλο που λέγεται κατασκευή και λειτουργία του φράγματος Βαλσαμιώτη.

Εσείς δεν ακούτε, δεν βλέπετε ΤΙΠΟΤΑ:

ΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Ποιοι ήταν οι καταδότες της καλά οργανωμένης εξόντωσης της χούντας τότε στην επέτειο του Αρκαδίου, και με ποια ανταλλάγματα; Εκείνα τα γεγονότα σχετίζονται με το σήμερα και πώς;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...