Φασίστα παρά αντάρτη προτιμά να τον αποκαλούν ο Αμβρόσιος | Βίντεο

Date:

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και το Αίγιο, στην Πελοπόννησο, την Κυριακή για το Σκοπιανό, ως στήριξη προς το αντίστοιχο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί παρευρέθη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβροσίος ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι «προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά, ούτε αντάρτη και προδότη».

Το συλλαλητήριο γίνεται μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβροσίου και έχει μεγάλη συμμετοχή, όμως ανάμεσα στους παρευρισκομένους υπήρχαν αρκετά μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ τους ο βουλευτής Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, ο βουλευτής Πειραιώς Γιάννης Λαγός, αλλά και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, Μιχάλης Αρβανίτης.

Τονίζοντας πως «η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνο ελληνική» ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είπε χαρακτηριστικά ότι «Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν “Αμβρόσιος ο ναζιστής”, “Αμβρόσιος ο χουντικός”, “Αμβρόσιος ο εθνικιστής’’. Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ, προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά.  Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=biotCaBYC_8″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...