Χίλιες και μία εξωτικές θεραπείες

Date:

Οι εναλλακτικές θεραπείες ξεπερνούν τις …1.000. Αναφέρουμε ενδεικτικά τις πιο γνωστές και τι ισχυρίζονται για τη δράση τους οι υποστηρικτές τους. Πριν επιλέξετε, ερευνήστε και προβληματιστείτε. Διότι, μετά την απομάκρυνση από το … ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Ομοιοπαθητική

Από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, με εκατομμύρια υποστηρικτές. Οι ρίζες της εντοπίζονται εδώ και 200 χρόνια. Στηρίζεται στο «νόμο των ομοίων» που θεωρεί ότι μια ουσία που παράγει ένα συγκεκριμένο σύνολο συμπτωμάτων σε ένα υγιές άτομο, θεραπεύει τα ίδια συμπτώματα σε ένα άλλο άρρωστο άτομο. Ονομάζεται ομοιοπαθητική διότι ισχυρίζεται ότι αποκαθιστά την υγεία με όμοιο τρόπο με αυτόν που κινητοποιείται η άμυνα του οργανισμού για να αντιμετωπίσει τον παράγοντα πρόκλησης της ασθένειας. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα προέρχονται από φυτά, ζώα ή ορυκτά.

Η επίσκεψη κοστίζει από 50 έως 70 ευρώ, αλλά η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των συνεδριών.  Στη χώρα μας οι «αναγνωρισμένοι» ομοιοπαθητικοί υπολογίζεται ότι φθάνουν τους 200.

Βελονισμός

Είναι μέρος της παραδοσιακής ιατρικής της Άπω Ανατολής. Ιστορικές πηγές αναφέρουν την ύπαρξή του πριν από 4.000 χρόνια. Η εναρμόνιση της ζωής του ανθρώπου με το περιβάλλον, η αποκατάσταση της διαταραγμένης ενεργειακής ισορροπίας του οργανισμού είναι βασικοί στόχοι της θεραπευτικής με βελονισμό. Η τοποθέτηση βελόνων σε ειδικά σημεία του σώματος στοχεύει στην εξισορρόπηση της ενέργειας του σώματος θεραπεύοντας διάφορες παθήσεις ή προλαμβάνοντας την εκδήλωση της ασθένειας. Το κόστος της κάθε επίσκεψης κυμαίνεται από 30 έως 45 ευρώ.

Αγιουβέρδα

Η πρακτική αυτή λέγεται ότι έχει ηλικία 5.000 χρόνων, αλλά δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για τα αρχαία ινδικά γιατροσόφια. Οι αγιουβερδικές θεραπείες στηρίζονται κυρίως στο διαλογισμό αλλά και στην ύλη (στη δίαιτα και τα βότανα). Επιδιώκει την αρμονία πνεύματος και σώματος. Όταν όλα είναι συντονισμένα, εργάζονται σωστά. Ασχολείται με το πώς εκδηλώνονται οι ασθένειες και επικεντρώνεται κυρίως στην προληπτική ιατρική.

Το κόστος κάθε επίσκεψης, που διαρκεί δύο ώρες, φθάνει τα 60 ευρώ.

Κρυσταλλοθεραπεία

Οι υποστηρικτές της θεωρούν πως πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδο για τον καθαρισμό της αύρας και την αποδέσμευση του ατόμου από τις καταπιεσμένες τραυματικές του εμπειρίες. Η κρυσταλλοθεραπεία έχει τη δυνατότητα – σύμφωνα με αυτούς που την εφαρμόζουν- να θυμίζει σε ένα ενεργειακό σύστημα την υγιή κραδασμική του συχνότητα. Το κάθε ορυκτό που χρησιμοποιείται στην θεραπεία και τοποθετείται στο σώμα, θεωρείται πως έχει μια δόνηση που επιδρά στην ενέργεια κάθε σώματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Συγκεκριμένα με το μετεωρίτη «επικοινωνείτε με εξωγήινες οντότητες», με τον όνυχα «έχετε αντικειμενική σκέψη». Επίσης, με την τοποθέτηση της πέτρας τουρμαλίνα στο σώμα «θεραπεύεστε σε όλα τα επίπεδα και είναι το κανάλι επικοινωνίας με αγγέλους».

Μια συνεδρία, έστω κι αν δεν συναντήσετε αγγέλους, κοστίζει 50 ευρώ.

Αρωματοθεραπεία

Η θεραπευτική, η οποία χρησιμοποιεί αρώματα (αιθέρια έλαια) για θεραπευτικούς και καλλωπιστικούς σκοπούς. Υπόσχεται ίαση για το συνάχι, τη φαρυγγίτιδα, την πνευμονία, την αρθρίτιδα, την προστατίτιδα, τον έρπη ζωστήρα, τις ουρολοιμώξεις αλλά και σαλπιγγίτιδα. Αρωματοθεραπεία μπορεί να γίνει μέσω εισπνοών, λουτρών, επιθεμάτων αλλά και με γαργάρες, με κολπικές χρήσεις ή και σε εντριβές. Ακόμη και εκείνοι που τα χρησιμοποιούν όμως παραδέχονται ότι τα αιθέρια έλαια δεν είναι αβλαβή, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν παρενέργειες. Π.χ. η υπερβολική δόση λεβάντας βυθίζει σε λήθαργο, το αιθέριο έλαιο από φασκόμηλο προκαλεί σπασμούς αφού περιέχει κάμφορα. Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι εργάζονται 130 αρωματοθεραπευτές, ενώ η θεραπεία για το πρόσωπο κοστίζει κατά μέσον όρο 45 ευρώ και για το σώμα 70 ευρώ (η κάθε επίσκεψη).

Βοτανοθεραπεία

Τα βοτανοφάρμακα που χρησιμοποιούνται αντιπροσωπεύουν μια κολοσσιαία επιχείρηση πολλών δις. δολαρίων σε όλον τον κόσμο. Δίδονται για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων όπως αυτές του πεπτικού συστήματος, άσθμα, χρόνιους πονοκεφάλους, δερματοπάθειες, αλλεργίες και αρθριτικά. Μόνο στην Ευρώπη ο τζίρος από την πώληση τους φθάνει στα 6,8 δις. Ευρώ ετησίως. Ειδικευμένοι γιατροί επισημαίνουν ότι συχνά πωλούνται χωρίς να έχει μελετηθεί η σύστασή τους. Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς μελέτες για να τεκμηριώσουν την αποτελεσματικότητά τους, επειδή το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Οι τιμές των βοτάνων κυμαίνονται ανάλογα με την … περιοχή. Αν τα αγοράσεις από τη Σοφοκλέους είναι πιο φθηνά, ενώ αν προτιμήσεις το Κολωνάκι πληρώνετε… Κολωνάκι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...