Χανιά: Ανακοίνωση για την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

Date:

Σκληρή ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), εξέδωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων με αγανάκτηση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη επιχειρούμενη κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) όπως αυτή επιχειρείται με νομοσχέδιο που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή  από τον Υπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση προκειμένου να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο από την τρόικα αριθμό ανθρωποθυσιών και να «αυγατίσουν» το «πρωτογενές πλεόνασμα» μετατρέπονται σε πρωταθλητές αναλγησίας .

Προκειμένου να «απαλλαχθούν» από  το  μισθολογικό βάρος  65 νέων επιστημόνων που στελεχώνουν το ΕΙΕΑΔ αφήνουν στον αέρα  το πρόγραμμα της Διαρθρωτικής Προσαρμογής που υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο από 13.000 επιχειρήσεις στη χώρα ( 300 περίπου στα Χανιά)  με συμμετοχή περίπου 100.000 εργαζομένων και μικρομεσαίων επαγγελματιών(700 περίπου στα Χανιά).Έτσι ουσιαστικά πετάνε  τα 170 εκατ. Ευρώ του προγράμματος πράγμα που σημαίνει ότι για τα Χανιά δεν θα έρθει το 1,5 εκατ. . Ευρώ που αναμένονταν το 2014.

Οι χαρακτηρισμοί περισσεύουν.

Η σκοπιμότητα εμφανής .

Η λογική αναζητείται!!

Με αυτή όμως τη πολιτική ενημερώνουμε τον κ. Πρωθυπουργό ότι «όταν» φέρει την ανάπτυξη είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν μικρομεσαίοι επαγγελματίες και βιοτέχνες να την υποδεχθούν.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...