Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Τουΐλ
Μισό φλυτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα, δύο αυγά, μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τα τρία τέταρτα από ένα φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι, τέσσερις κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα και τα περνάτε απ’ το μπλέντερ. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε την μισή αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το βούτυρο. Ανακατεύετε τον χυλό ώσπου να γίνει λείος. Παίρνετε χυλό με κουταλάκι κομπόστας και τον ρίχνετε σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο με τρόπο ώστε η κάθε κουταλιά χυλού ν’ απέχει ως έξι εκατοστά απ’ την άλλη. Πασπαλίζετε πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα αφού τ’ ανακατέψετε με δύο κουταλιές ζάχαρη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 8 λεπτά. Τα αφήνετε ένα λεπτό τα ξεκολάτε από το ταψί με σπάτουλα και πριν κρυώσουν τα τυλίγετε στο χέρι ξύλινης κουτάλας για να πάρουν το σχήμα που έχουν τα κεραμίδια.

Κουλουράκια βουτύρου
Τριάμισι φλυτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι, ένα κουταλάκι τσαγιού κοφτό μπέικι, αλάτι, ένα φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο, τρία αυγά, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια, δύο κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού, μερικά αμύγδαλα, ζαχαρη.
Κοσκινίζετε τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαζί με το μπέικι και με ένα κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο κει ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη, δύο αυγά και ένα κροκάδι αυγού. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε το άρωμα και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνετε στο μίγμα τμηματικά το αλεύρι, ενώ ανακατεύεται τη ζύμη και προσθέτετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να πλάθεται. Την αφήνετε στο ψυγείο μία ώρα. Ανοίγετε κομμάτια ζύμης σε φύλλο με πάχος ένα εκατοστό περίπου και το κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ που να έχει τρύπα στο κέντρο. Ή πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια. Τα αλείφετε με ασπράδι και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 12 λεπτά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...