Με κρητική λίρα και μαντινάδες διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία | Βίντεο

Date:

Το χορό έσυραν εργαζόμενοι σε δημόσιους φορείς υγείας και νοσοκομεία που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο υγεία και διαμαρτύρονται για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών υγείας

Σε 24ωρη απεργία οι φορείς της δημόσιας υγείας την Τετάρτη, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο Υγείας και να χορεύουν υπό τους ήχους της κρητικής λίρας και μαντινάδων.

Οι μαντινάδες που έλεγαν καλούσαν τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που έχουν καταγωγή από την Κρήτη, να κατέβουν να χορέψουν με τους εργαζόμενους ενώ σε ένα τραγούδι έλεγε:

“Πριν δώσεις μια υπόσχεση Υπουργέ, σκέψου καλά και κρίνε”.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στα νοσοκομεία καθώς και για το γεγονός ότι δεκάδες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν εκτός λειτουργίας. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, ιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν προγραμματίσει πορεία προς την Βουλή.

Πανυγειονομική Απεργία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας – Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ όλης της χώρας, με αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και της ΠΟΕΔΗΝ, που πάρθηκαν κάτω από την πίεση των εκρηκτικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι ασθενείς και υγειονομικοί.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση όπως είδαμε πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων από όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας έχει καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9 π.μ. μπροστά στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, μαζί με Λαϊκές Επιτροπές και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kwMZJ_mWWZ0″]

news247.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...