Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ από Χανιά: Ιστορικό γεγονός η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος

Date:

Ο μητροπολίτης βρίσκεται στα Χανιά με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Μηνύματος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και το πρωί χοροστάτησε σε θεία λειτουργία που τελέστηκε στη Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας σε δήλωση του ανέφερε: «Ζήσαμε όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας αλλά και τις τελευταίες κυρίως ημέρες γεγονότα τα οποία μάς προκάλεσαν και αγωνία και απορία πολλές φορές. Αλλά με τη χάρη του Θεού πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν για αυτό και ξεκινήσαμε σήμερα τις εργασίες μας με τη θεία λειτουργία στη Μονή Γωνιάς. Για να προσευχηθούμε ώστε το Πανάγιο Πνεύμα το οποίο φώτισε τους Αποστόλους, να φωτίσει και όλους τους προκαθημένους και τα μέλη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο έχουν να επιτελέσουν τις επόμενες ημέρες».

Οι εργασίες της Επιτροπής Μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου αρχίζουν το απόγευμα. Έργο της επιτροπής είναι να προετοιμάσει για μια περίπου εβδομάδα το μήνυμα το οποίο θα τεθεί υπόψη των προκαθημένων στις 17 Ιουνίου και το οποίο θα εγκριθεί από τη Μεγάλη και Αγία Σύνοδο που θα συνέλθει στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...