Laura Hospes: Αυτο-φωτογραφίζοντας την Κατάθλιψη | Φωτός

Date:

Η Laura Hospes αυτο-φωτογραφίζεται όντας έγκλειστη σε ψυχιατρική κλινική, υπενθυμίζοντας μας πως δεν είναι όλα όσο τέλεια μοιάζουν στον μικρόκοσμο του Facebook. Από την Κατερίνα Χαμαλέλη

Η 22χρονη φοιτήτρια φωτογραφίας Laura Hospes, φιλοδοξεί η τέχνη της να εκτεθεί σε γκαλερί μια μέρα, αλλά αυτό της το όνειρο, λέει η ίδια πως «εκδιώχθηκε βιαίως», όταν βρέθηκε σε νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Ενώ εκείνη ανάρρωνε από την κατάθλιψη, το άγχος, και τις διατροφικές διαταραχές, δημιούργησε μια σειρά ιδιαίτερων φωτογραφιών, με το όνομα UCP-UMCG. Έτσι ονομαζόταν  η  ψυχιατρική μονάδα όπου διέμενε στην Ολλανδία, απ’όπου κατάγεται.

Οι αυτοπροσωπογραφίες της εξερευνούν πως μοιάζει να είσαι ένα «κορίτσι , σαν εμένα, που βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου. Τα συναισθήματα που βίωσα εντός νοσηλείας, ήταν πολύ εντυπωσιακά και έντονα και ελπίζω ότι μπορείτε να το δείτε και να το αισθανθείτε στις στις φωτογραφίες μου αυτό», είπε στο Redbook.

Προσθέτει πως δημιούργησε τη σειρά αυτή, για να αμφισβητήσει αυτό το αλλοτριωτικό συναίσθημα,  που πρέπει όλοι να προσποιούμαστε πως η ζωή μας είναι τέλεια στα  κοινωνικά δίκτυα.

«Αισθάνομαι μια μικρή επανάσταση, για το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν μόνο τα τέλεια πράγματα από τη ζωή τους στο Facebook. Θέλω να δείξω πως «επιτρέπονται» και οι δύσκολες ιστορίες και να εμπνεύσω τους ανθρώπους να τις μοιραστούν επίσης. Ελπίζω ακόμη, να κερδίσουν την αγάπη και την υποστήριξη και να αισθάνονται λιγότερο μόνοι.»

«Όσο φωτογράφιζα, ανακάλυψα πως ήταν μεγάλη ανακούφιση. Ήμουν σε θέση να κλαίω, να είμαι θυμωμένη, να είμαι τρομοκρατημένη και τα πάντα γύρω από αυτά τα συναισθήματα που δεν ήμουν σε θέση να φανερώσω στην πραγματική μου ζωή.»

«Με την ανταλλαγή των φωτογραφιών, στην οικογένεια και στους φίλους, μπόρεσαν να δουν πώς ένιωσα. Φυσικά ήταν πολύ δύσκολο να με βλέπουν σε τέτοια κατάσταση, αλλά τουλάχιστον ήξεραν πώς ένιωσα. Ήμουν σε θέση να είμαι ο εαυτός μου και αισθάνθηκα λιγότερη μοναξιά, εξαιτίας αυτού.»

«Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως δεν είμαι τρελή. Κανένας απ’ όσους καταλήγουν σε ένα νοσοκομείο δεν είναι τρελός. Τους ξεπερνάει όλους (το πρόβλημα) και είναι απαίσιο να χάνεις σιγά-σιγά τον έλεγχο της συμπεριφοράς σου. Σκεφτείτε το αυτό και σκεφτείτε τους ανθρώπους γύρω σας, που δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν μαζί σας, λόγω των ψυχικών προβλημάτων τους. Δεν επιλέγουν να είναι σε αυτή την κατάσταση.»

«Στείλτε τους αγάπη και να αφήστε τους να γνωρίζουν πως τους σκέφτεστε. Αυτό είναι το πιο συγκινητικό μήνυμα, που μπορεί να λάβει ένας τρόφιμος νοσοκομείου.»

Περισσότερα:

Official site

Facebook 

klik.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...