Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 2η έκθεση Κρασί και Ψωμοτύρι που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στις 19 & 20 Ιουλίου. Η έκθεση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Νικολάου και την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης και είχε την αμέριστη συμπαράσταση τριών πολύ σημαντικών οργανώσεων: της Ομάδας Παραγωγών Κρητικού Παξιμαδιού, της Διασυλλογικής Οργάνωσης Τυροκόμων Κρήτης και του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης. Η έκθεση ήταν ανοικτή για το κοινό και την παρακολούθησαν πολλοί διακεκριμένοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την γαστρονομία.
Κατά την διάρκεια του διημέρου δώθηκε η ευκαιρία στο κοινό αλλά και στους δημοσιογράφους να ενημερωθούν άμεσα από τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους τους για θέματα που αφορούν το Κρητικό Παξιμάδι, Τυρί και Οίνο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ομάδα Παραγωγών Κρητικού Παξιμαδιού και η Διασυλλογική Οργάνωση Τυροκόμων Κρήτης είναι δύο σχετικά νέοι σύλλογοι οι οποίοι έχουν συσταθεί με σκοπό την ανάδειξη και προστασία του Κρητικού Παξιμαδιού και των Κρητικών Τυριών. Η Κρήτη είναι ομολογουμένως ένας ευλογημένος τόπος που διαθέτει έναν σημαντικό πλούτο, τα παραδοσιακά της προϊόντα. Αυτά είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και την γαστριμαργική τους αξία. Συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές και τους συλλόγους παραγωγών οι οποίοι για πρώτη φορά στα χρονικά της Κρήτης ενώνουν όλους τους Τυροκόμους, Παραγωγούς Κρητικού Παξιμαδιού και Οινοποιούς με ένα κοινό όραμα: την παραγωγή προϊόντων με σεβασμό στην παράδοση και στις σωστές προδιαγραφές παραγωγής.