Σπιτικές προτάσεις

Date:

Τριγωνάκια με αμύγδαλο

Μισό κιλό φύλλο, μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα στο μπλέντερ, μισό κιλό ζάχαρη άχνη. Ένα αυγό μόνο το ασπράδι, μισό κρασοπότηρο νερό, δύο βανίλιες, άχνη για πασπάλισμα.

Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα περνάμε από την μηχανή. Κατόπιν ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα αμύγδαλα, την ζάχαρη, το ασπράδι, το νερό και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει τη ζάχαρη. Κόβουμε το φύλλο λωρίδες και το τυλίγουμε τριγωνάκι αφού λαδώσουμε πρώτα το φύλλο. Τα τοποθετούμε στο φούρνο. Τα αφήνουμε να ροδίσουν και μόλις τα βγάλουμε όπως είναι ζεστά τους βάζουμε από πάνω άχνη ζάχαρη.

Μανταρινάκι

Τριάντα μανταρίνια το φύλλο (χοντρόφλουδα), μισό κιλό αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα (ασπρισμένα), 750 γρ. ζάχαρη (κοινή) τέσσερις κου8ταλιές φρυγανιά κοπανισμένη.

Ξεβράζουμε δύο φορές τα φύλλα του μανταρινιού (όχι πολύ μη φύγει το χρώμα τους) και μετά τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μετά τα στραγγίζουμε σε πετσέτα. Τα αφήνουμε πάνω στην πετσέτα αρκετές ώρες. Κατόπιν τα περνάμε από την μηχανή του πουρέ και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και γυρίζουμε με το κουτάλι μέχρι να δέσουν (όπως τον χαλβά). Προς το τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την φρυγανιά. Τα κάνουμε στρογγυλά με λακάκι τα κυλάμε στη ζάχαρη και καρφώνουμε φυλλαράκι μυρτιάς.

Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα

Θα κόψω κολοκύθα και επειδή δεν καθαρίζεται εύκολα θα τη βράσω με τον εξωτερικό φλοιό αφού βεβαίως πλυθεί. Μ’ ένα πιρούνι θα τσιτώσω την σάρκα της να είναι στητή.

Θα τη σουρώσω, θα τη λιώσω με πιρούνι.

Θα προσθέσω μισό κιλό μυζήθρα, μισό κιλό φέτα, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, 8 αυγά (εγώ βάζω 4), δυόσμο και 1 κουταλάκι κορν φλάο που θα το χτυπήσω με αυγά, Σφολιάτα πάνω και κάτω.

Τούρτα με κάστανα

Ένα κιλό κάστανα

Μιάμιση φλυτζάνα άχνη ζάχαρη

Μία φλυτζάνα φρέσκο βούτυρο

150 γραμ. κουβερτούρα

Λίγο κονιάκ

Τρία φύλλα παντεσπάνι

Βράζομε τα κάστανα οκτώ λεπτά με λίγο αλάτι. Τα ξεφλουδίζουμε ζεστά και τα αλέθομε στο μύλο του πουρέ. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και όταν χτυπηθούν καλά ρίχνομε τα κάστανα και την κουβερτούρα λιωμένη και κρύα. Πριν βάλουμε την κουβερτούρα κρατάμε λίγο μείγμα άσπρο για να γαρνίρουμε από πάνω την τούρτα με μακαρονάκι που βγάζομε από το μύλο του πουρέ. Βρέχομε το πρώτο φύλλο παντεσπάνι με γάλα και κονιάκ από πάνω τοποθετούμε λίγο από το μείγμα που φτιάξαμε με τα κάστανα μετά πάλι το επόμενο φύλλο παντεσπάνι μετά μείγμα μέχρι να τελειώσουν μείγμα και παντεσπάνι.

Σουφλέ χυλόπιτα

Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου. Όταν βράσουν οι χυλοπίτες τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι 2 με 3 κουταλιές μπεσαμέλ δύο κουταλιές βούτυρο και λίγο τυρί τριμμένο. Στρώνω στο πυρέξ τις μισές χυλοπίτες κόβω 12 φέτες ζαμπόν κομματάκια και 4 φέτες τυρί του τοστ κομματάκια στρώνω τις υπόλοιπες χυλόπιτες από πάνω μπεσαμέλ πάνω από την μπεσαμέλ μια κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο και φουρνίζω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...