Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Ντοματοπιπεριές γεμιστές με κιμά!
9 μέτριες στρογγυλές ντομάτες, εννιά πιπεριές στρογγυλές μέτριες, επτακόσια gr κιμάς μοσχαρίσιος, ένα φλυτζάνι του καφέ ρύζι, ένα ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, δύο κρεμμύδια τριμμένα, μισό φλυτζάνι του καφέ λάδι, εκατόν είκοσι gr βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο λίγο, αυγολέμονο πηχτό.
Κόβομε τα καπάκια από ντοματοπιπεριές και τις αδειάζομε μ’ ένα κουταλάκι. Καθαρίζομε από μέσα και τις πιπεριές και τις τρυπάμε με πιρούνι σε δύο σημεία. Βάζομε σε μπωλ τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, το λάδι, την ξυσμένη ντομάτα, το αλατοπίπερο. Ζυμώνομε καλά και γεμίζομε τις ντοματοπιπεριές. Τις βάζομε σε τσικάλι, ρίχνομε μικρά κομματάκια βούτυρο πάνω τους, τρία φλυτζάνια νερό, σκεπάζομε και ψήνομε σε μέτρια φωτιά μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Στραγγίζομε το ζουμί και φτιάχνομε πηχτό αυγολέμονο όπως σας γράψαμε στις 30/10/2017

Κρέμα με φρέσκο γάλα (1)
Τρία αυγά, μισό κιλό γάλα, μια φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη για καραμέλα, 2 γεμάτες κουταλιές τσαγιού κορν φλάου, ένα φλυτζανάκι ζάχαρη, ένα φλυτζανάκι ψιλοκομμένα αμύγδαλα καβουρντισμένα, μία φλούδα λεμόνι.
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Ζεσταίνομε σ’ ένα τηγάνι ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη με δύο σταγόνες λεμόνι μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Τη ρίχνομε λίγη – λίγη μέσα στη μαρέγκα χτυπώντας συνέχεια. Μοιράζομε το μείγμα σε έξι κούπες σαμπάνιας. Τις κρατάμε στο ψυγείο. Διαλύομε στο μισό γάλα το κορν φλάο, προσθέτομε χτυπημένους τους κρόκους. Βράζομε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτομε τη ζάχαρη και λίγο – λιγοστό παραπάνω μείγμα χτυπώντας καλά με το σύρμα των αυγών. Προσθέτομε τη φλούδα λεμόνι. Ανακατώνομε μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Την αφήνομε λίγο να κρυώσει και γεμίζομε τα ποτήρια. Πασπαλίζομε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και σερβίρομε παγωμένη.

Κρέμα (2)
Χίλια διακόσια πενήντα gr γάλα, εκατόν πενήντα gr ζάχαρη, επτά κρόκοι αυγών, μία κουταλιά σούπας κορν φλάο, διακόσια πενήντα gra σαβαγιάρ, φρούτα γκλασέ ή κουταλιού ψιλοκομμένα, μισό νεροπότηρο ρούμι, μία βανίλια, 1 πρέζα αλάτι (στη μύτη του μαχαιριού).
Βράζομε το γάλα με τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτομε τη ζάχαρη, το βγάζομε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους σ’ ένα μπωλ, προσθέτομε τρεις κουταλιές γάλα χλιαρό, χτυπάμε συνέχεια, προσθέτομε λίγο – λίγο τέσσερεις κουταλιές γάλα βραστό ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζομε σιγά – σιγά τα αυγά στο βραστό γάλα, ξαναβάζομε το γάλα στη φωτιά σε πολύ χαμηλή φωτιά και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Έχομε ρίξει το κορν φλάο. Την αδειάζομε σε μπωλ και συνεχίζομε να τη χτυπάμε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κόβομε τα σαβαγιάρ κύβους και τα ραντίζομε με το ρούμι. Σε μεγάλο μπωλ τοποθετούμε μια στρώση σαβαγιάρ, μια στρώση κρέμα, μια στρώση σαβαγιάρ, μια στρώση φρούτα ψιλοκομμένα, μια στρώση κρέμα. Την αφήνομε στο ψυγείο και σερβίρομε την επόμενη μέρα. Την πασπαλίζομε με ψιλοκομμένα φρούτα γκλασέ ή κουταλιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...