Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Κάστανα γλυκό
Ένα κιλό ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό, ένα κιλό κάστανα, ένα λεμόνι, δύο ή τρεις κουταλιές γλυκόζη
Χαράζομε λίγο τα κάστανα. Τα πλένουμε και τα βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι για δεκαπέντε λεπτά. Τα αφήνουμε στο νερό να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε (πρέπει να προσέξομε να μην είναι πολύ βρασμένα) τα τοποθετούμε ένα – ένα όρθια και τα βράζουμε μαζί με το λεμόνι σε ανοιχτή κατσαρόλα. Τα κάστανα πρέπει να είναι σκεπασμένα με το σιρόπι. Όταν δέσει το γλυκό το τραβάμε από τη φωτιά αφού έχομε ρίξει την γλυκόζη. Την επόμενη αν χρειάζεται ξαναβράζομε ακόμα λίγο

Λικέρ μανταρίνι
Ένα κιλό κονιάκ, εξακόσια gr ζάχαρη και φλοιό οκτώ μανταρινιών. Τώρα που είναι πρασινοκίτρινα. Τα βάζομε όλα μαζί σε βάζο ερμητικά κλεισμένο και στον ήλιο για ένα μήνα. Το φιλτράρουμε και είναι έτοιμο.

Πελτές κυδώνι
Τρία ποτήρια χυμό κυδωνιού, δύο ποτήρια ζάχαρη, χυμό ενός λεμονιού.
Κόβομε τα κυδώνια φέτες (δεν τα καθαρίζομε) μόνο το μαύρο βγάζομε και κρατάμε και μερικά κουκούτσια. Τα βάζομε σε τσικάλι νερό να τα σκεπάζει και το λεμόνι και αφήνομε να βράσουν καλά. Αφού κρυώσουν τα περνάμε από σακκούλι και παίρνομε τον χυμό. Δηλαδή βράζομε τρία ποτήρια χυμό και δύο ποτήρια ζάχαρη και ανακατεύομε μέχρι να δέσει. Είναι έτοιμο όταν αρχίσει να ξεκολλά απ’ το τσικάλι

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...