Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Παστίτσιο με τυριά
Ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο ή βίδες, μισό ποτήρι βούτυρο, τρία ποτήρια φέτα μαλακιά τριμμένη, δύο ποτήρια μπεσαμέλ, τρεις κουταλιές φρυγανιά, μία κρέμα γάλακτος, ένα ποτήρι κασέρι, ένα ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο.
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με το μισό βούτυρο, την τριμμένη φέτα, πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί. Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ και αν ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το κασέρι. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψάκι και πασπαλίστε με την φρυγανιά. Στρώστε τα μακαρόνια και σκεπάστε τα με την σάλτσα. Ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα να ροδίσει.

Μανιτάρια ωγκρατέν
Ένα κιλό μανιτάρια, ένα κρεμμύδι, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο διακόσια πενήντα gr κρέμα γάλακτος, διακόσια gr γραβιέρα, λίγο λευκό κρασί, δύο κρόκοι αυγών, αλατοπίπερο, εκατό gr ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε στο βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνετε το κρασί και βράζετε πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζετε τα μανιτάρια σε πυρέξ και σκορπίζετε από πάνω το ζαμπόν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την μισή ποσότητα τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Σκορπίζετε από πάνω το τυρί και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνετε στον φούρνο στους 220-250 βαθμούς έως να ροδίσει

Chese Cake
Δυόμιση φλυτζάνια μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου τριμμένα, τρία τέταρτα της φλυτζάνας βιτάμ λιωμένο, δύο σκαφάκια τυρί Φιλαδέλφεια, ένα φακελάκι Γκαρνί σαντιγύ, ένα φακελάκι ζελατίνα, ένα φλυτζάνι ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε το βιτάμ με τα μπισκότα να γίνουν σαν λάσπη και τ’ απλώνομε στο πυρέξ. Το ψήνομε σε μέτριο φούρνο πέντε έως δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει βάζομε από πάνω το μείγμα που το κάνομε ως εξής: Πρώτα κτυπάμε την Γκαρνύ όπως γράφουν οι οδηγίες στο κουτί, μετά κτυπούμε το τυρί με την άχνη και όταν γίνει αλοιφή προσθέτομε την σαντιγύ και την ζελατίνα που την έχομε διαλύσει σε δύο δάκτυλα νερό. Το βάζομε στο πυρέξ, το βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν παγώσει βάζομε από πάνω μαρμελάδα διαλυμένη με λίγο νερό ή βατόμουρα κονσέρβα ή βύσσινο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...