«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» στα Χανιά: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη με τη φωνή της Σοφίας Μανουσάκης για τον Σύλλογο “Ορίζοντα” | Φωτός

Date:

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» διοργανώνει συναυλία στις 31 Ιουλίου 2016 στις 21:30 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Βασισμένη στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Η σχέση, που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη μεγατόνων, κατ ‘ομολογία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

unspecified (9)

Μάλιστα μετά το τέλος της απονομής του χρυσού δίσκου για το άλμπουμ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» και της συναυλίας, που ακολούθησε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία και του ίδιου του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο τελευταίος, με όρθιο όλο τον κόσμο να χειροκροτεί, δήλωσε: «Αυτό το σημερινό, για τη μουσική μου, το θεωρώ ένα νέο ξεκίνημα. Είναι, λοιπόν, ένα καινούριο ξεκίνημα και το οφείλω στον (Στέφανο) Κορκολή. Γιατί ο (Στέφανος) Κορκολής είναι ένας σημαντικός, μεγάλος συνθέτης, κατ’ αρχήν, και είναι μεγάλο βάρος ένας συνθέτης ν’ αναγνωρίζει έναν άλλον συνθέτη. Αυτό δεν γίνεται ποτέ! Μόνον ο Λίστ το έκανε αυτό. Ήταν ο μόνος. Αυτή η αγάπη και η αφοσίωση του Κορκολή δεν είναι λόγια, είναι έργα… Στο παίξιμό του συνδυάζει τον Απόλλωνα με τον Διόνυσο. Μπορεί να γίνεται, από τη μια στιγμή στην άλλη, Απόλλων ή Διόνυσος. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Σε κάνει να αισθάνεσαι φως!»

Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

unspecified (3)

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

unspecified (5)

Σε όλες τις συναυλίες συμμετείχαν τοπικές χορωδίες ή μουσικά σχολεία, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του  Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή. Μάλιστα, όποτε ήταν δυνατόν, ο Στέφανος Κορκολής παρέδιδε σεμινάρια στους μαθητές των μουσικών σχολείων.

Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι σε διάφορους πολύ σημαντικούς χώρους ανά την Ελλάδα, όπου, θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή, που έκανε ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με τον ίδιο τον συνθέτη.

Στα Χανιά, συμμετέχει η χορωδία της Μπέλλας Λιονάκη «Μουσικοί Ορίζοντες».

Σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και υπό την αιγίδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ Δήμου Χανίων και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ

Τα έσοδα της συναυλίας θα πάνε στον Σύλλογο “ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ“.

Βιογραφικό Στέφανου Κορκολή

unspecified (6)

Ο Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα και δε χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια κλασικής μουσικής και να τα αναπαράγει στο πιάνο σχεδόν αυτούσια. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση της αείμνηστης Μαρίκας Παπαϊωάννου και υπό την διδασκαλία της Φοίβης Βάλληνδα, απ’ όπου απέκτησε το δίπλωμα πιάνου και αμέσως μετά ταξίδεψε στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές του – με υποτροφία του Γαλλικού κράτους – δίπλα στην διεθνούς φήμης πιανίστρια Yvonne Lefébure. Εκεί παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης ορχήστρας και μουσικής κινηματογράφου, ενώ είχε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει σεμινάρια με τους σπουδαίους συνθέτες Pierre Bulez και Astor Piazzolla, αλλά και με άλλους φημισμένους δασκάλους της μουσικής.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι γνώρισε τη διάσημη Αργεντίνα πιανίστρια Martha Argerich, με την οποία τον ένωσαν δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης. Χάρη στη Μάρθα γνώρισε τον Vladimir Horowitz και κατά τη διάρκεια της σύντομης μαθητείας του δίπλα του ο Στέφανος έμαθε για την πραγματική αξία της μουσικής, διδάχτηκε τεχνικές που μόνο ένας μουσικός αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να του μεταγγίσει. Στο μεταξύ ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο των Παρισίων και στην Ecole Normale de Μusique και επιπλέον κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Val-de-Marne. Οι συναυλίες του Στέφανου σε όλο τον κόσμο αποτελούνταν κυρίως από δικά του έργα, καθώς και έργα μεγάλων Ρώσων συνθετών, όπως ο Scriabin και ο Prokofiev.

unspecified (8)

 

Οι εμφανίσεις του αγκαλιάζονταν με πολύ ενθουσιασμό από το κοινό και λάμβαναν εξαιρετικές κριτικές, γεγονός που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αργότερα, o Στέφανος έστρεψε την προσοχή του περισσότερο στη σύνθεση. Έγραψε μουσική για το θεατρικό έργο «Θεοδώρα», σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Μιχάλη Κακογιάννη, στο οποίο πρωταγωνιστούσε η διεθνούς φήμης ηθοποιός Ειρήνη Παππά, όπως επίσης έγραψε και τη μουσική για την κινηματογραφική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Πάνω, κάτω και πλαγίως».

Την περίοδο της «μουσικής του εφηβείας» – όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος – χωρίς να εγκαταλείψει τις κλασικές του συναυλίες,  συμπεριέλαβε στις δραστηριότητές του και το μοντέρνο ελληνικό τραγούδι, αρχικά ως ενορχηστρωτής – συνθέτης και κατόπιν και ως ερμηνευτής των δικών του συνθέσεων, κερδίζοντας πολλαπλούς πλατινένιους δίσκους και γεμίζοντας στάδια σε ζωντανές συναυλίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία.

Ο Στέφανος είχε την χαρά να συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σπουδαίους τραγουδιστές στον κόσμο, οι οποίοι ερμήνευσαν δικά του κομμάτια. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Alfredo Kraus, ο Jose Carreras, η Teresa Berganza, η Dulce Pontes, o Lucio Dala, ο Luca Carboni, o Vittorio Grigolo κτλ. Kατά την διάρκεια της συνεργασίας του με την διάσημη Πορτογαλίδα καλλιτέχνιδα Dulce Pontes, με την οποία περιόδευσε ανά τον κόσμο ως μόνιμός διευθυντής της ορχήστρας, ενορχηστρωτής και πιανίστας, είχε επίσης την χαρά να συνεργαστεί με τον Ennio Morricone και τον Horatio Ferrer – στιχουργό του Astor Piazzolla.

Σημαντικές οι συνεργασίες του με την Βίκυ Λέανδρος, τη Νάνα Μούσχουρη, αλλά και άλλους πολύ σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος, ο Σάκης Ρουβάς, η Μαρία Δημητριάδη, ο Γιώργος Περρής κ.α. Επιπλέον συνεργάστηκε με ορχήστρες όπως τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, την Ορχήστρα της Σόφιας, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας, την Ορχήστρα της Λειψίας, την Καμεράτα, την ορχήστρα Amadeus κτλ.

unspecified (4)

Έχει παίξει υπό τη διεύθυνση των διάσημων μαέστρων Vladimir Válek, Valeri Vatchev, Αλέξανδρο Μυράτ, Δημήτρη Αγραφιώτη, Νίκο Τσούχλο, Simon Kogan κ.α. έχει εμφανιστεί σε μεγάλα θέατρα και αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο, όπως στο Concertbaum (Ολλανδία), στην Opera de la Corunia, στο Centro Cultural de Belem (Πορτογαλία και Βραζιλία), στο  Carre Theatre (Άμστερνταμ) και φυσικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Ο Στέφανος κλήθηκε να παίξει στο γκαλά του Jose Carerras στην Λειψία, ενώ στα πλαίσια του εορτασμού της 85ης επετείου της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας, συνέθεσε και παρουσίασε στο Κρεμλίνο τον ύμνο της Ρωσικής Αεροπορίας. Η οικογένεια του Shostakovich έδωσε την άδεια στον Στέφανο να κάνει τη μεταγραφή για πιάνο και ορχήστρα του έργου του Shostakovich, κοντσερτίνο για δύο πιάνα. Ο Στέφανος είναι ο συνθέτης του Ύμνου των Special Olympics και του τραγουδιού της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», για την οικονομική ενίσχυση της οποίας, έδωσε τον Σεπτέμβρη του 2012 μία συναυλία “Εφ’ όλης της ύλης” στο Ωδείο  Ηρώδου του Αττικού (Ηρώδειο) και η οποία συναυλία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκε το ποσό των 153.000 ευρώ, έσοδα που μοιράστηκαν εξ’ ολοκλήρου στα δέκα σωματεία της ένωσης.

Μία από τις τελευταίες συνεργασίες του Στέφανου είναι αυτή με το σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ζήτησε από τον Στέφανο να ερμηνεύσει έργα από το συμφωνικό ρεπερτόριο του Μίκη.

O Στέφανος ολοκλήρωσε την τελευταία του δισκογραφική δουλειά στο εξωτερικό με τίτλο «Bloody Faeries», μια παραγωγή του θρυλικού εγγλέζου παραγωγού Haydn Bendall, ενώ συνεχίζει να δίνει συναυλίες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, ως σολίστ σε ρεσιτάλ και συμπράττοντας με διάσημες ορχήστρες, με πιο πρόσφατό το ρεσιτάλ του, στην Ακαδημία Σοπέν της Βαρσοβίας, τον Ιανουάριο του 2014, όπου παρουσίασε, για πρώτη φορά, σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό, την μόλις 18 ετών «ανακάλυψή» του, τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Στις 27-8-2014, ο Στέφανος και η Σοφία Μανουσάκη εγκαινίασαν στη Μαρίνα Λεμεσού της Κύπρου, τον νεοσύστατο θεσμό «Αrt in the square», μπροστά σε πολυπληθές κοινό. Επίσης, στις 5-9-2014 ο Στέφανος συμμετείχε στη φιλανθρωπική συναυλία “sing me an angel”, που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Ηρώδειο, με τον διεθνούς φήμης τενόρο Μάριο Φραγκούλη και την νορβηγίδα σοπράνο Sissel, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Richard Balcombe, ενώ στις 13-9-2014, συμμετείχε στο φιλανθρωπικό Ρωσικό-Κυπριακό γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου, ενώπιον του Προέδρου και της κυρίας Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλη Μαΐου 2015, κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Στέφανου, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ». Πρόκειται για ένα διπλό CD, στο οποίο ο Στέφανος, για πρώτη φορά αγγίζει, σαν σολίστ του πιάνου, έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και περιλαμβάνει πρελούδια για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια, σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη. Το διπλό αυτό CD, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και στις 17/10/2015, πραγματοποιήθηκε η απονομή του χρυσού δίσκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, μετά το τέλος της απονομής και της συναυλίας, που ακολούθησε, με όρθιο όλο τον κόσμο να χειροκροτεί, δήλωσε:

«Αυτό το σημερινό, για τη μουσική μου, το θεωρώ ένα νέο ξεκίνημα. Είναι, λοιπόν, ένα καινούριο ξεκίνημα και το οφείλω στον (Στέφανο) Κορκολή. Γιατί ο (Στέφανος) Κορκολής είναι ένας σημαντικός, μεγάλος συνθέτης, κατ’ αρχήν, και είναι μεγάλο βάρος ένας συνθέτης ν’ αναγνωρίζει έναν άλλον συνθέτη. Αυτό δεν γίνεται ποτέ! Μόνον ο Λίστ το έκανε αυτό. Ήταν ο μόνος. Αυτή η αγάπη και η αφοσίωση του Κορκολή δεν είναι λόγια, είναι έργα… Στο παίξιμό του συνδυάζει τον Απόλλωνα με τον Διόνυσο. Μπορεί να γίνεται, από τη μια στιγμή στην άλλη, Απόλλων ή Διόνυσος. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Σε κάνει να αισθάνεσαι φως!».

Ήδη η συγκεκριμένη συναυλία με τίτλο “Συνάντηση” έχει ταξιδέψει σε είκοσι πόλεις ανά την Ελλάδα, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές, λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

Επίσης, το τραγούδι «Θες», από το άλμπουμ «Πες μου τα’ αληθινά σου», σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση και μουσική του Στέφανου Κορκολή, που ερμήνευσε μοναδικά ο Δημήτρης Μητροπάνος, λόγω μιας καλαίσθητης τηλεοπτικής διαφήμισης, επανήλθε στην επικαιρότητα με τεράστια επιτυχία, ύστερα από 11 χρόνια, αφότου κυκλοφόρησε, με αποτέλεσμα να μπει στις καρδιές όλων των Ελλήνων και να κατακτήσει πρώτες θέσεις ακόμη και σε διεθνή charts.

Παράλληλα αυτό το διάστημα ο Στέφανος βρίσκεται στο στούντιο, ηχογραφώντας μαζί με την Σοφία Μανουσάκη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν άγνωστο (στο ευρύ κοινό) κύκλο τραγουδιών σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Δήμητρας Μαντά, με τίτλο “Μία θάλασσα γεμάτη μουσική”, όπως, επίσης, τον πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό δίσκο της Σοφίας Μανουσάκη, σε μουσική του Στέφανου Κορκολή καθώς και ένα δικό του ορχηστρικό δίσκο έκπληξη.

Βιογραφικό Σοφίας Μανουσάκη

Η Σοφία Mανουσάκη γεννήθηκε στα Χανιά, το 1995. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να τραγουδάει και φάνηκε αμέσως ότι αυτό το κορίτσι ήταν γεννημένο να γίνει τραγουδίστρια.

Τα ακούσματα της προέρχονταν απ’ όλο το μουσικό φάσμα, δηλαδή από έντεχνα λαϊκά μέχρι όπερα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μπορεί, με απίστευτη ευκολία, να ελίσσεται φωνητικά σε όλα τα είδη. Η Σοφία πάντα τραγουδούσε, με σκοπό να μοιράζεται τη χαρά της μουσικής με την οικογένεια και τους φίλους της. Λίγο αργότερα, μόνη της αποφάσισε να σπουδάσει και έτσι ξεκίνησε, στο ωδείο Χανίων, μαθήματα φωνητικής, θεωρητικών και πιάνου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς της, Δέσποινας Δρακάκη. Παράλληλα, λάμβανε μέρος σε εκδηλώσεις κυρίως του ωδείου, αλλά πραγματοποιούσε και εμφανίσεις σε επιλεγμένους χώρους της πόλης της, πάντα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

unspecified (7)

Τον Ιούνιο του 2013, μετά από παρότρυνση του φίλου και συνεργάτη της Γιάννη Γιαννακάκη, την άκουσε ο Στέφανος Κορκολής, ο οποίος, εκείνη την περίοδο, βρισκόταν στα Χανιά για συναυλία στήριξης του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς “Ορίζοντας”. Ο συνθέτης, μετά την ακρόαση, εξεπλάγη από την ωριμότητα, την έκταση και τη μοναδική σε χρώμα φωνή της και άμεσα, σε συνεργασία με την στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση, προχώρησαν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου CD, με τη δισκογραφική εταιρεία PANIK PLATINUM. Ήδη, το πρώτο τραγούδι της Σοφίας “μετράει” συνολικά πάνω από 200.000 ακροάσεις στο YouTube και έχει γίνει επιτυχία σε ραδιόφωνα, με απαιτητικούς ακροατές, όπως στο ραδιοφωνικό σταθμό “Μελωδία”, “Μέντα”, “Δίεση”, “Ελληνικός” κλπ.

Επίσης, η Σοφία, τους τελευταίους μήνες, σε συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας παντού εξαιρετικές κριτικές, με αποκορύφωμα το κονσέρτο στην Ακαδημία ΣΟΠΕΝ της Βαρσοβίας.

Στις 27-8-2014, η Σοφία μαζί με τον Στέφανο εγκαινίασαν στη Μαρίνα Λεμεσού της Κύπρου, τον νεοσύστατο θεσμό «Αrt in the square», μπροστά σε πολυπληθές κοινό, ενώ στις 13-9-2014, η Σοφία τραγούδησε ντουέτο με τον διεθνούς φήμης τενόρο Μάριο Φραγκούλη και τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο, στο φιλανθρωπικό Ρωσικό-Κυπριακό γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου, ενώπιον του Προέδρου και της κυρίας Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, εμφανίστηκε στο αρχαίο θέατρο Κούριο στην Κύπρο.

Η Σοφία κατά την διάρκεια 2014-2015 (έως σήμερα) έχει ήδη στο ενεργητικό της άλλα δυο singles, τα οποία γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία και πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή. Σε κάποια από αυτά τραγούδησε, με την συνοδεία του μεγάλου μας συνθέτη Γιάννη Σπανού στο πιάνο, με τεράστια επιτυχία.

unspecified (6)

Σίγουρα πάντως κορυφαίος σταθμός για την τόσο μικρή σε διάρκεια, αλλά και τόσο συμπυκνωμένη πορεία της, αποτελεί ο δίσκος, που κυκλοφόρησε, στον οποίο ερμηνεύει τα λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο. Ο μέγιστος συνθέτης ακούγοντας τη φωνή της Σοφίας, εξεπλάγη και ενθουσιάστηκε από την ωριμότητα και το σπάνιο ηχόχρωμα της φωνής της, παρά το νεαρό της ηλικίας της, κάτι που μάλιστα το κοινοποίησε εγγράφως. Ο δίσκος, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, στον τύπο αλλά και προσωπικές, όπως αυτή της Μαρίας Φαραντούρη, η οποία χαρακτήρισε τη φωνή της Σοφίας, ως το τέλειο μουσικό όργανο.

Στις 17/10/2015, πραγματοποιήθηκε εμφάνιση της Σοφίας Μανουσάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, όπου και της απονεμήθηκε ο πρώτος της χρυσός δίσκος για τον δίσκο “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ”, όπου ερμηνεύει έργα του μεγάλου μουσουργού.

manousaki_2014_07_03

Ήδη η συγκεκριμένη συναυλία με τίτλο “Συνάντηση” έχει ταξιδέψει σε είκοσι πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

Παράλληλα αυτό το διάστημα η Σοφία βρίσκεται στο στούντιο, ηχογραφώντας μαζί με τον Στέφανο Κορκολή για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν άγνωστο (στο ευρύ κοινό) κύκλο τραγουδιών σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Δήμητρας Μαντά, με τίτλο “Μία θάλασσα γεμάτη μουσική”, όπως επίσης και τον πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της δίσκο, σε μουσική Στέφανου Κορκολή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...