«Βακχικά ΙΙΙ»

Date:

Το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ» παρουσιάζει στο «ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΠΑΚΗ» σειρά εικαστικών δράσεων με αφορμή τη διοργάνωση «Πόρτες Ανοιχτές στα Οινοποιεία – 2012»

ΕΓΚΑΙΝΙΑ στο ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΠΑΚΗ στις 13 ΜΑΪΟΥ 2012 στις 12 το μεσημέρι

Ανοικτά κάθε Κυριακή από τις 11.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου παρουσιάζει τις εικαστικές δράσεις «Βακχικά ΙΙΙ» στο Οινοποιείο του «Κτήματος Λουπάκη», στη κορφή του λόφου  «Γρα-Λυγιά» όπου απλώνονται οι αμπελώνες του Κτήματος, την Κυριακή 13 Μαϊου 2012 στις 12 το μεσημέρι.

Στο εκθεσιακό τμήμα των δράσεων συμμετέχουν περισσότεροι από 50 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας στην Αίθουσα Γευσιγνωσίας και στα Κελάρια του «Οινοποιείου Λουπάκη» έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, Φωτογραφίας, Φρέσκο, Video-Art, Vitraux και Εγκαταστάσεων με αναφορά στους μύθους, τα μηνύματα, τα σύμβολα, τις γιορτές και τα προϊόντα της Αμπέλου. Εικαστική επιμέλεια Iωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Το «Κτήμα Λουπάκη» συμμετέχοντας στη διοργάνωση «Πόρτες Ανοιχτές στα Οινοποιεία – 2012» προσφέρει γευστικές δοκιμές των Οίνων & Αποσταγμάτων του Κτήματος, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου και παρουσιάζει σε συνεργασία με το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» για τρίτη συνεχή χρονιά τις εικαστικές δράσεις «Βακχικά ΙΙΙ».

Το «Κτήμα Λουπάκη» βρίσκεται στην ημιορεινή περιοχή του Δήμου Πλατανιά, στην επαρχία Κισσάμου του Νομού Χανίων, απλώνεται στη κορφή του λόφου «Γρα-Λυγιά» (οροθέσιο ανάμεσα στα χωριά Καρρές και Ανώσκελη) απολαμβάνοντας τη σκιά των Λευκών Ορέων κι ατενίζοντας το Κρητικό Πέλαγος.

Βρίσκεται 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων (30 λεπτά με το αυτοκίνητο), πλάι  στον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στο  γραφικό ψαροχώρι του Λιβυκού Πελάγους, την Παλαιόχωρα.

Στο Κτήμα Λουπάκη ο οινολόγος Μιλτιάδης Λουπάκης καλλιεργεί  τους οικογενειακούς αμπελώνες τρίτης γενιάς και δημιουργεί  στο σύγχρονο Οινοποιείο του Κτήματος με μεράκι και ζήλο, κρασιά υψηλών γευστικών απολαύσεων.

«Με αφετηρία το πάθος μας να δημιουργήσουμε Κρητικά Κρασιά υψηλού ποιοτικού επιπέδου εφαρμόζουμε στο Οινοποιείο μας πρωτοποριακές μεθόδους οινοποίησης  με ελεγχόμενη ζύμωση.

Από τις ποικιλίες Βηλάνα, Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι, Cabernet Sauvignon και Grenache Rouge του Κτήματός μας δημιουργήσαμε Διεθνώς Διακεκριμένους Κρητικούς Οίνους και ιδιαίτερους Τοπικούς Οίνους Κισσάμου με τις ετικέτες “Κόκκινη Κορφή”, ‘’Χάδι Λευκός’’ και ‘’Χάδι Ερυθρός’’.

Από το χωριό Καρρές του Δήμου Πλατανιά σας προσφέρουμε ένα ‘Χάδι’ που ελπίζουμε να σας οδηγήσει σε πεμπτουσία απόλαυσης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...