Σπιτικές Προτάσεις

Date:

Πατατοκεφτέδες
Ένα κιλό πατάτες μια φλιτζάνα τυρί τριμμένο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο δύο αυγά , μαϊντανό, αλάτι φρυγανιές κοπανισμένες

Περνάμε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ προσθέτουμε τα κροκάδια το κρεμμύδι τον μαϊντανό και το τυρί. Πλάθομε τους κεφτέδες τους κυλάμε στη φρυγανιά, μετά στο κτυπημένο αυγό ή ασπράδι μόνο και ξανά στη φρυγανιά  και τηγανίζομε.

Τοματοκεφτέδες
Τρεις ντοματούλες ξυσμένες, ένα κολοκύθι μια πατάτα, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ρίγανη, δυόσμο , πιπέρι , αλάτι, αλεύρι περίπου μισή φλιτζάνα , ένα κουταλάκι μπέικι. Πλάθομε, αλευρώνομε τηγανίζομε σε καυτό λάδι.

Πατατοκεφτέδες με μελιτζάνες
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες , ένα κιλό μελιτζάνες χωρίς σπόρια μια φλιτζάνα φρυγανιά τριμμένη, μια κουταλιά σούπας μπέικι δύο κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ένα κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ , αλάτι, πιπέρι μια φλιτζάνα κεφαλογραβιέρα.
Περνάμε τις πατάτες από την μηχανή του πουρέ. Ψήνομε και ετοιμάζομε μελιτζάνες όπως για μελιτζανοσαλάτα. Τις περνάμε από μίξερ. Πρέπει να γίνει ένα φλιτζάνι πουρές μελιτζάνας. Ανακατεύομε τον πουρέ πατάτας με τον πουρέ μελιτζάνας και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθομε κεφτεδάκια. Τα τυλίγομε σε φρυγανιά τριμμένη και τα τηγανίζομε. Ή σε αλεύρι. Αν απλώνουν στο τηγάνισμα προσθέτομε στο μείγμα λίγο αλεύρι.

Ταραμοκεφτέδες
Βράζω μερικές πατάτες. Αλέθω ζεστές και βάζω ταραμά μέχρι να γίνει το μείγμα νόστιμο. Κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο και τα πλάθω τ’ αλευρώνω και τηγανίζω σε καυτό λάδι.

Ροβιθοκεφτέδες
Μισό κιλό ρεβίθια , μια ντομάτα μέτρια, δυόσμο, μισό ματσάκι άνηθο , ρίγανη, πιπέρι, ξύδι, λάδι, αλάτι, ένα κρεμμύδι μεγάλο τρεις σκελίδες σκόρδο τρία τέταρτα ματσάκι μαϊντανό. Βάζομε αποβραδίς τα ρεβίθια στο νερό και τα βράζομε. Τα βάζομε στο μπλέντερ τα ρίχνομε σε λεκάνη βάζομε την ντομάτα το κρεμμύδι το σκόρδο στο μπλέντερ και ρίχνομε στα αλεσμένα ρεβίθια. Ψιλοκόβομε με μαχαίρι, τα μυρωδικά και βάζομε λάδι περίπου μισή φλιτζάνα λίγο ξύδι πιπέρι αλάτι. Τα ζυμώνομε όλα μαζί και  τα βάζομε στο ψυγείο να σφίξουν. Τα πλάθομε σε μεγάλους κεφτέδες αλευρώνομε και τηγανίζομε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...