Σπιτικές προτάσεις

Date:

Μηλόπιτα κέικΜια κούπα σπορέλαιο ή ραφινέ, μιάμιση κούπα ζάχαρη. Τρείς κούπες αλεύρι και ένα μπέικη. Τέσσερα αυγά, ένα κουταλάκι κανέλλα συν ένα γαρύφαλλο σκόνη, μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα, μια κούπα σταφίδες. Τέσσερα μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα ραντίζω με κονιάκ.

Χτυπάω τα υλικά σε κέικ το αδειάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω τα καρύδια, σταφίδες και μήλα. Αδειάζω σε λαδωμένο ταψί, ψήσιμο στους 180 βαθμούς.

Μηλόπιτα

Παντεσπάνι: Τέσσερα αυγά, τρία φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη, τέσσερα φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μια βανίλια. Στον πάτο του ταψιού βάζω τρία τέταρτα του βιτάμ και το βάζω στον φούρνο να λιώσει. Ρίχνω ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Καθαρίζω μήλα τέσσερα και τα κόβω ροδέλα στρογγυλές. Ρίχνω καρύδια, κανέλλα και τρίβω στον ρεντέ άλλα δυο μήλα για να σκεπάσει όλο το ταψί. Ρίχνω δυο κουταλιές κονιάκ και στο τέλος το παντεσπάνι. Ψήσιμο μια ώρα στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...